Friday night...

Var ute med några klasskompisar igår, riktigt trevligt att bara sitta och äta billig(studentpub) och god mat med en öl/cider i handen på en torsdag,  våran nya tradition.

Jenny i klassen är så skön, så fort hon kommer på en låt måste hon bara veta vem artisten är och vad låten heter, annars får hon panik om hon inte kommer på det, eller om ingen kan hjälpa henne och komma på det. Det är oftast då som jag kommer med idén om att "jag kan ringa min pappa om du vill?" hehe, och så blir det oftast.

Min pappa är grym som människa, men han är inte bara grym som människa utan även på musik, han kan svara på det mesta, om det nu skulle vara ett sådant tillfälle som han inte kan svara så har han alltid en dator nära till hands som han därmed letar upp svaren åt en, en pappa att lita på i alla väder och kanter.
Igår lättade han alltså jennys hjärta, med svaret "white snakes". Varför jag nu berättar det här kan man ju fråga sig?? hmm, ville nog egentligen bara förmedla till mina med-människor att min pappa är världens bästa pappa...and I love him...

image134

Ikväll händer det så mycket som att jag ska kila förbi Linnéa, med en fläskfilé i ena handen och i den andra lite fetaost, det nalkas middag och let´s dance final...

Ha en trevlig kväll!

Nytt igen!

Tjao!
Idag har jag haft min andra praktikdag, trååkigt, faktiskt, inte så roligt att sitta brevid en ssk som skriver på datorn och man måste sitta och glo eftersom man inte kan deras rutiner och jag bara ska observera.. men det blir bättre nästa termin när man kan lite mer och får göra saker själv.

De där var alltså min andra och sista praktikdag(fältstudiedag) för denna termin =) men andra saker återstår...

Jaja, svängde förbi Monki på vägen hem, självklart fanns de byxorna som jag trånat efter ett långt tag, i min storlek, har bara funnits xs, och s innan men nu fanns M nice, men inte för min plånbok! ska sluta gå förbi den affären alltså, men fy så snyggt det finns där...=)


Här är några av de coola kläder som du kan hitta på Monki:

image133

En rauk bild. .gotland!

DSC00562.JPG
En rauk bild. .gotland!

Home again!

Nu är jag hemma efter min första praktikdag, fick gå lite tidigare, skönt!
Jag har mer ont i halsen nu än vad jag hade tidigare idag, inte skoj.
Hur som helst gick det bra på praktiken idag, jag ska ju bara observera hur sjuksköterskan jobbar så det är ju inte allt för ansträngande, man känner sig rätt överflödig, vilket känns lite trist.
Det sista som hände idag var att jag skulle se på när sköterskan tog bort en pvk(perifier ven kateter, där man sätter dropp) på en patient, jag som är så jäkla känslig och ibland undrar vad fasen jag givit mig in på då det gäller andras smärta/blod, som känner sådan empati att jag får ont själv, höll då på att svimma.
Det började tjuta i öronen och jag fick gå på toa och sätta huvudet mellan benen och dricka lite vatten.
Nu tycker ni säkert att jag är knasig som över huvudtaget pluggar till detta, men jag har gett mig tusan på att man kan vänja sig vid saker och övervinna det man tycker är jobbigt. Där av svaret på era funderingar om det.. hehe =)

Sov gott!

Gamla minnen!

Hittade en gammal automatkortremsa som jag och min vän Anna tog efter att vi varit på gotland när vi var 16 år.. ganska roliga kort faktiskt..

image131

Dessa bilder gör mig glad...

Onsdag!

Idag och imorgon har jag två praktikdagar eller rättaresagt en såkallad fältstudie, genom det ska jag följa efter en sjuksköterska och se hur hon jobbar. Jag ska inte behöva göra något speciellt egentligen, utan såkallad följa john kan man säga, så ska man gå och anteckna, hehe låter ju lite flummigt men de är säkert bra.

För det andra har jag börjat få ont i halsen, frös även som en galning i natt, hoppas att det går över, för imorgon hade jag tänkt att träna. . . . får väl se hur det blir med den saken.

har inte fått reda på tenta resultatet heller, lata lärare över påsk :P (även elever)


Jag är en rackare på att grubbla, men jag är inte så bra på att grubbla som Jonas är, värsta grubbelparet, så igår kom jag på en liten vits "livet är för kort för att grubblas bort"  rätt fyndigt tycker jag.

bye

Våffeldagen!

Idag är det våffeldagen, passar ju faktiskt riktigt bra nu, eftersom det yr snö ute, (känns som våfflor hör lite vintern till).
Man kanske ska göra lite våfflor idag då!

image130














Eftersom jag är laktosintolerant så bjuder jag med mig av ett gott recept som är laktosfritt.

Laktosfria frasvåfflor

Du behöver:

  • 1 pkt Oatly Mat (2,5 dl)
  • 2,5 dl mjöl
  • 0,75 tsk bakpulver
  • 1,25 dl kallt vatten
  • 25 g smält laktosfritt smör
  • 1 krm salt

Gör så här:

Vispa grädden (Oatly Mat) luftig med elvisp, ca 1-2 minuter.
Vispa ned mjölet blandat med bakpulver, och fortsätt sedan med vattnet och det smälta smöret samt saltet.
Grädda i våffeljärn med lite matfett i laggen till varje våffla.
Ät med laktosfri vispgrädde och chokladsås! Mums!!
Eller en klassiker, jordgubbssylt!

Smaklig måltid! =)


Hej och hå kapten blå!

hejhej! Nu är jag tillbaka till Norrköping. Har varit en mycket bra helg med många skratt men allt för lite plugg =) men men, de är ju bara påsk en gång om året (så kan man iofs alltid säga ex, de är ju bara helg en gång i veckan). Hur som helst så har jag haft det bra. Jag har mobilbloggat hela helgen som ni säkert sett.. ganska rolig funktion det där.

Ska lägga upp lite mer skidbilder senare när Jonas kompis skickar över dem. Hann faktiskt med att träna en fotbollsträning i rimbo innan vi for vidare med tåget, riktigt skoj var det, saknar Rånäsdamlag, fan va skoj det var att lira. Det kommer ju snart en sommar, en sommar som jag ska tillbringa i Rimbo, då kan jag spela fotboll igen och träffa alla nära och kära som man helst av allt vill se varje dag. Nu verkar sommaren väldigt långt borta, med tanke på att det är minusgrader här och mer snö än vad de var uppe i dalarna, fy satan.

Skriver mer imorrn, känner mig en nypa sliten.

Kramkram

Godnatt gott folk! Imorgon kommer jag hem till civilisationen och kan Blogga

DSC00654.JPG
Godnatt gott folk! Imorgon kommer jag hem till civilisationen och kan Blogga som normalt folk igen. Kram

idag är det en lugn dag. . Är i rättviks centrum och gör stade

DSC00818.JPG
idag är det en lugn dag. . Är i rättviks centrum och gör staden osäker. Var precis på bosses café.

Nu är vi på väg hem. En riktigt härlig dag har det varit. Lite

DSC00810.JPG
Nu är vi på väg hem. En riktigt härlig dag har det varit. Lite lätt död i benen. Många skid-hälsningar till er.

Godmorgon, sitter nu i bilen på väg till sälen, lindvallen. . Ri

DSC00814.JPG
Godmorgon, sitter nu i bilen på väg till sälen, lindvallen. . Riktigt fint väder. Hej svej!

Nu är man rätt sliten efter en dags åkning. Jonas var dock inte al

DSC00807.JPG
Nu är man rätt sliten efter en dags åkning. Jonas var dock inte allt för haj på skidorna, men för att vara första gången för honom så skötte han sig bra. Nu är det värmen hemma och en kall öl som hägrar. Bye

På väg till bjursås för en dag så skidor. Det snöar en del h

DSC00800.JPG
På väg till bjursås för en dag så skidor. Det snöar en del här. Idag borde man kanske ligga hemma och ha tråkigt med tanke på att det är långfredag, men är man inte så troende så är det väl lugnt antar jag . . Hehe. So long!

Testar mobilbloggen från ett fik i sala!

DSC00788.JPG
Testar mobilbloggen från ett fik i sala!

På väg!

Hej hej, nu bär det av till Rättvik, kommer förmodligen inte kunna skriva här på några dagar, men håll ut =) skriver mer och dokumenterar mina upplevelser när jag återkommer hem till Norrköping!

Kram på er och Glad Påsk!

Svar till Yolanda: hehe, jag vet inte, saknar dig med ;) .ds.

Dagens Outfit!

Måste ju vara så modern så att jag tar med en dagens outfit! =)



Jeans: Lee från JC
T-shirt: från Hm
Tröja: Mooks från Bali 2005

Måste införskaffa mig en kamera, de där är en dålig mobilkamera!

Skola, rimbo, rättvik!

Dagens lista!

¤Skola från 11.15-16.00
¤Packa väskan inför Rättvik
¤Ta tåget mot stoockholm kl 18.24
¤Buss mot rimbo
¤Sova hos mina föräldrar för att låna bil =)

Imorgon är det bilfärd mot Rättvik som gäller. Ska bli så kul att komma iväg och träffa lite annat folk och framför allt åka skidor och dricka varm choklad i backen.. nice!

Hej så länge!

image121
Jag och Jonas förra våren, på en så kallad grill-tillställning!


vad gör man?

vad gör man när man inte har så mycket pengar men hittar precis det man vill ha i en butik, då man vet att man egentligen inte borde handla, vad gör man då? jo, handlar och får lite ångest, som snabbt lägger sig då man sätter på sig de där underbara kläderna, som ger en glädje i livet =)

image118

En inte allt för smickrande bild på mig, men älskar kläderna..
image120

ps: de är dem byxorna catta, kunde inte motstå ds.
.

Påsken närmar sig. . .

Jag är ledig idag, sååå skönt och jag förtjänar det verkligen, (självgod) jag har inte fått sova ut ordentligt på länge känns det som, iofs i fredags, men då fanns stressen att man skulle jobba natt + att jag och pappa hade bestämt att åka till famor&farfar, så nu har jag äntligen fått sova ut till 11.30, tro mig, de var inte så skönt som jag förväntat mig, hatar att vakna sådär sent, halva dagen har ju redan förbrukats, på sömn.
En gång ibland kan man väl få unna sig det antar jag. 
Ska snart springa iväg och fika med några klasskompisar, mys.
Imorgon är det skola igen, föreläsning och basgrupp, kommer bli skoj nu när den nya kursen drar igång. 


Snart är det påsk också, bara 2 dagar till skärtorsdag, minns när man var liten och var påskkärring. Man var ju så söt. Blev alltid lika irriterad när folk gav en frukt istället för godis, även om man kanske borde bryta trenden i och med allt prat om tidig fettma, så att barn verkligen uppskattar att få frukt, men om man nu bara har påsk 1 gång om året så tycker jag att de kan få proppa i sig lite godis. Tillbaka till 90-talet då jag var påskkärring, jag minns så tydligt en gång när jag och min vän Linnéa gick påskkärring (då grannen gömde sig bakom gardinen för att slippa öppna), det var  då jag fick sådär jättemycket godis, så mycket att man inte borde vräka i sig mer, men oavsett om man är proppmätt så fortsätter man att äta. Den där känslan av att må illa, riktigt illa, av godis, det är verkligen riktigt illa! Jag minns att jag gick på vägen hem från hagen (i rimbo) de var då jag upptäckte hur dåligt jag verkligen mådde, magen vände sig och allt godis som jag ätit kom upp i ett litet naffs, allt slit och släp för en kräk. Hur man jobbat med att måla påskkort och dela ut, för att sedan må illa, är det värt det? haha, nu kanske inte alla var som jag som barn, men nu när jag ser tillbaka så kan jag bara le, det är knas. 
image117
Haha, skulle vilja se henne vid min dörr på skärtorsdag!


 


Gröt!

Har idag varit i skolan, hängt med Jenny och Emelie, (som alltid får en att skratta), gått på step, ätit god middag(fläskfilé med klyftpotatis och guacamole) tillsammans med Jonas, druckit teá med Linnéa och skrattat ihop och nu är jag hemma igen.
En såkallad snabb resumé av min dag.

Hmm, roligt att läsa min blogg va? säger som Björn Gustafsson sa i lördags ehh "NOT".. jaja men vad är väl en bal på slottet.Får helt enkelt ta mig i kragen och ta fler bilder varje dag och dokumentera med, har en känsla av att det är lite roligare att läsa och titta samtidigt, man får en "känsla av sammanhang" så som Antonovsky skulle ha uttryckt sig, detta är bara blaj för er som inte vet vem den gubben är, men ta det eller lämna det.

Jag är en gröt av massa lustiga ord idag/ inatt, GODNATT! 
 



Det här är Aron Antonovsky, för er intresserade!


en sak till

Glömde nämna en sak, haha, ja de här med att färga håret hänger inte alla med på, speciellt inte de äldre människor som jag jobbat för i helgen.
Har fått höra att "ja, den där färgen är inte klädsam för dig", "du får sola bort den där hårfärgen i sommar", "oj! har du färgat håret?, det var ju lite mörkt".
Sen finns det ju en och annan solstråle, "du passar i alla hårfärger, men du ska nog bara blond"
haha, inte för att man tar åt sig, men ändå, alltid trevligt med "komplimanger" =)

a picture

image115

Ytterligare en bild på mig och Catta, kolla de blå ögonen, bra gener kallas det, orättvist =)

Today is the boring sunday...

Hejhej!
Idag vaknade jag kl 14 efter en vaken natt på jobbet.

Igår åkte jag ner på handbollen, tjejerna vann, fick nästan en tår i ögat, känslig som man är. På kvällen var det dax för brudarna att ha sin avslutningsmiddag på "På G" (en restaurang i Norrtälje).
Själv åkte jag hem till Fia och blev bjuden på mat, riktigt gott var det, med massa vitlök, vi skämtade om att alla oldies som jag jobbar med skulle decka direkt efter att jag sagt godnatt till dem, med tanke på vitlöken alltså.
(de komiska med detta är att alla sov riktigt bra hela natten).

Tittade även på melodifestivalen, vet inte om jag tycker att rätt låt vann, men vet inte vilken låt jag ville skulle vinna heller, diggade låten med bröderna Ronedahl (tror att namnet var så).
Pinade iaf mig senare iväg till jobbet kl 22. Natten gick bra men fy va trött jag var kl 04, det är inte humant att vara vaken den tiden alltså. Förstår inte hur folk klarar av att jobba natt i flera år, det är slitsamt, men man vänjer sig väl antar jag. 
Idag har jag inte gjort mycket alls, gick ut och joggade en runda, frågade om Pontus(bror) ville följa med, men han var helt utslagen efter gårdagens festande, hehe, rätt skönt att man inte druckit något i helgen när man ser hur andra mår dagen efter.
Måste även nämna att jag kom hem 06.20 idag, då jag öppnar dörren och hör en duns från badrummet, då jag senare får se en nyvaken pappa, som tydligen somnat, hans ögon och vinglande sa mig allt, han såg för rolig ut. Jag kanske ska nämna att pappa var dörrvakt på en fest igår och för varje gäng som han släppte in på den privata festen så fick de betala honom med en öl, haha, så ja i princip alla var välkomna, bra dörrvakt där dady.
Nog pratat nu, har iaf anlänt tillbaka till Norrköping och imorgon är det skola igen kl 09...

So long folks. . . .

Fredag

Då var man i Rimbo, härlig känsla. Det jobbiga är bara att man vill hinna med och träffa alla, men det hinner man inte på den korta tiden jag ska vara här. Egentligen skulle det vara skönt att bara vara hemma hos mamma & pappa och ta det lugnt.
Idag har jag varit och hälsat på farmor&farfar och farmors bror med pappa. Man måste ju passa på så längde de har hälsan i behåll (så som farmor brukar uttrycka sig).

Nu sitter jag och väntar på att min bror ska göra sig klar, vi ska ut och jogga lite, skönt, viktigt att få ta del av rimboluften, haha jag låter ju som ett freak.

Senare ikväll ska jag till Norrtälje och träffa Fia och se på "så ska det låta" innan jag börjar jobba kl 22.00-06.00..inte alls lika peppande dock.

Imorgon nalkas det Dam-handboll, ska bli skoj, Rimbos damer är nämligen redan klara för div 1 nästa år, men de har sin sista serie match imorrn, vinner de den så har det vunnit alla matcher i serien, lite coolt.
Sen imorrgon kväll är det jobb igen kl 22.00-06.00.. så det är en fartrik helg för mig, med många vakna timmar.

På återseende.

image114

hjälp till och förändra!

Något måste göras så tryck på länken och hjälp till...

Upproret

Rimbo, mitt "hemland"..

Snart åker jag hem till Rimbo, konstigt att man kan sakna något så mycket. Har egentligen inte längtat "hem" så mycket eftersom jag har haft så himla mycket att tänka på här borta, men denna helg är den första jag får vara helt ledig utan att behöva tänka på skolan, första helgen innan sommarn, så här ska det njutas. Ska ju då jobba natt på Ros fre-lör, men pengar är ju alltid bra att ha. Gör ju inget att man får lite extra kosing i april när lönen trillar in.

Snart är det påsk också, då ska jag och Jonas åka till Rättvik och åka skidor med hans kära Gotlandskompisar. 

Sen är det nästan den 31 mars, då var det 4 år sedan jag tog körkort och 1 år sedan jag och Jonas blev tillsammans. Vet inte hur man firar årsdagar egentligen, men de kan ju vara kul att göra något speciellt.. Tänk om man kunde åka på en weekend typ till Thailand, lite lång resfärd för sådan liten tid kanske, men att man bara kunde dra någonstans utan att behöva tänka på pengar, lovely.
"En dag ska jag bli rik"..

Har funderat på det här med att alla äldre människor alltid vinner på triss, varför? känns som att de inte behöver pengarna lika mycket som oss yngre människor. Självklart förstår jag deras lycka med, men jag blir 10 000 gånger gladare om det är tex: en ung student som vinner sisådär 25 000kr/mån i 25 år. Man får helt enkelt sluta gnälla och börja köpa trisslotter, kanske där felet ligger :P .

Ha de fint.


Låt allt bli som förr..

Idag har jag haft tenta, jag vet inte hur det gick, vågar inte säga, för jag kommer bara bli besviken om det gick dåligt om jag säger att jag tror att det gick bra???

Har en låt på hjärnan som får mig så glad, tänkte delge er texten:

Öppna upp ditt fönster
slå upp din dörr
Släpp in ljuset och min älskling
låt allting bli som förr
Låt honom veta
än finns en väg tillbaks
Låt honom veta
att han är den enda du vill ha
Visst kan du välja att bryta nu
Men han finns alltid där i ditt hjärta det vet du
Så varför inte låta honom vara där
Du kan ändå aldrig glömma den ditt hjärta håller kär

Öppna upp ditt fönster
slå upp din dörr
Släpp in ljuset och min älskling
låt allting bli som förr
Låt honom veta
än finns en väg tillbaks
Låt honom veta
att han är den enda du vill ha

Ropa ner i gränden
högt så han hör
Ropa att den kärlek
är inget man förgör
Ropa att den kärlek
aldrig kan ta slut
Ropa honom in igen och om han inte hör
spring då ut
Visst kan du välja att bryta nu
Men han finns alltid där i ditt hjärta det vet du
Så varför inte låta honom vara där
Du kan ändå aldrig glömma den ditt hjärta håller kär

Ropa ner i gränden
högt så han hör
Ropa att den kärlek är inget man förgör
Ropa att den kärlek aldrig kan ta slut
Ropa honom in igen och om han inte hör
Jag säger om han inte hör
spring då ut

Står han ej att finna
sök som besatt
Säg till hans vänner att de ska hälsa att
fönstret är öppet och dörren står på glänt
Ack vad som händer är han alltid det finaste som hänt
Visst kan du välja att bryta nu
Men han finns alltid där i ditt hjärta det vet du
Så varför inte låta honom vara där
Du kan ändå aldrig glömma den ditt hjärta håller kär

Står han ej att finna
sök som besatt
Säg till hans vänner att de ska hälsa att
fönstret är öppet och dörren står på glänt
Ack, vad som händer är han alltid det finaste som hänt

Öppna upp ditt fönster
slå upp din dörr
Släpp in ljuset
låt allt bli som förr
låt allt bli som förr
Ropa ner i gränden
ropa högt så han hör
Ropa att den kärlek är inget man förgör
Nej, det är inget man förgör

Öppna upp ditt fönster
slå upp din dörr
Släpp in ljuset och min älskling
låt allt bli som förr
låt allt bli som förr
låt allt bli som förr
låt allt bli som förr

Som mindre tyckte jag inte om henne, men nu har jag förändrats, riktigt mysig låt, tack för den Lisa Ekdal =)

Tenta imorrn..

Idag har jag i princip bara pluggat , fan har tenta imorrn.
Det känns ju som man kan en del, men man kan ju aldrig tillräckligt, eller iaf känns det ofta så.
Har då aldrig pluggat så mycket inför något, som jag nu gjort inför denna tenta.
Går det inte vägen så har jag väl pluggat för mycket då :P men önska mig lycka till!

En kär vän sa idag en rolig sak, vilket gjorde att ångesten inför imorrn släppte lite, (man kan ju undra när man ska växa ifrån kiss& bajs åldern men),
"Bajs i stjärten kan man ha och samtidigt va glá".

Hon är sjuk! =)

Imorgon fyller även Linnéa 23 år, grattis i förskott vännen....

Rheno And Vero!

image113
Vi ses på Torsdag =)

en syster är alltid en syster...

image110
image111
image112

Tre ganska så identiska bilder, men ack så betydelsefulla!

bilder från fre-söndagens bravader!






ett tag sen...

Nu var det ett riktigt bra tag sen som jag skrev här. Har haft så mycket för mig, tenta-pluggat så har inte riktigt prioriterat bloggen. Min syster och Catta har varit här i helgen, eller rättare sagt Catta åker hem idag.

Har haft en riktigt rolig helg, med kalas och andra trevliga stunder.
Ska lägga in lite bilder sen när jag får de skickade till mig.

På onsdag är det alltså min första tenta. hjälp!
På Torsdag så åker jag hem till Rimbo =) ska bli riktigt skönt att få se något annat än Norrköping, ska dock jobba lite, man är ju inte direkt rik, så lite extra money ar ju aldrig fel..

Kram så länge!
(Ni får nöja er med 2 gamla bilder så länge)
image88
image89

Nostalgi...

image85

my girl and her grandmother!

 


3 Mars!

Vaknade för typ 30 min sen, ska snart sätta på mig joggingskorna, det är så himla fint väder ute, så det är bäst att passa på att ta sig en joggingrunda och få lite frisk luft.

Börjar skolan 13.15 och slutar 15.45 ska sedan på ett step pass kl 17.  . . måste helt enkelt plugga som ett as senare, snart är det min första tenta.. . .hjälp!


ha en underbar dag..

som alltid..

som ni alla säkert redan vet så tar jag alltid tusen kort på mig själv när jag dricker, haha, som jag senare ångrar dagen efter.. igår var det Lea som var kamerakåt, jag var ju då inte den som bangade, som vanligt...

one pic for you guys!
image78
Jag ser ju nöjd ut alltså, :)


Con grattu!

Grattis Johanna på 19 årsdagen, trist att man inte kan vara hemma och fira dig, men jag tänker på dig gullet.

image77

Yesterday...

De var mysigt igår, riktigt trevligt. Det blev inte alls speciellt stökigt hemma hos mig heller, skönt!
Alla fick faktiskt plats (så det gamla ordspråket fungerar), hade säkert gått in 12 st till. . .

Själva sittningen var inte direkt asrolig, men den var trevlig, vi skrattade åt ljusen som brann ner så fort (man kan roa sig ganska lätt med de här människorna). Idag har jag bara tagit de lungt, träffade jenny och emelie för bakiskäk på Mc donalds. inte allt för ofta det inträffar.

Här kommer en bild från igår på mig och Roxanna.

image76

Nu ska jag se tv och sen blir de väl lite plugga. . .


rätt sida...

Somnade 21 igår och vaknade 10.30 idag, var nog rätt trött alltså... så nu känner jag mig lite yr i huvudet(förmodligen för att jag sovit för länge). Har sprungit runt i lägenheten och städat inför ikväll.
Ska snart springa ner på systemet....
Jonas hade förresten skrivit en jättesöt lapp till mig som jag såg när jag vaknade.. =) då vaknar man iaf på rätt sida.

RSS 2.0