yepp

image251        image252
MAJ!

vad är det för en dag??

idag fyller jag år..
har fått så många fina hälsningar redan, fick av min lillebror pontus kl 00.01, där det stod:
- grattis på födelsedagen syster.
Hoppas du får en bra dag och
att jag var först att skicka. Godnatt slagga gott.

Hehe, han var först, jossan skickade 1 minut senare, alltså 00.02..

Fick ju ett mess av farmor redan igår, så om det räknas så var iofs inte pontus först.. det stod, grattis på din 23 årsdag.. haha, hon är ju för söt, jag skickade tiilbaka och tackade men skrev då att jag fyller ju år den 29 maj.. då fick jag tillbaka att det visste hon ju, att det nog var förtidigt på morgonen.. hehe.. söt farmor..

Jag blir imponerad av de människor som kommer ihåg att man fyller år trots att man inte pratats vis på väldigt länge.. man blir oerhört glad av det med..

Hörrni, idag ska det bli kanonväder upp till 30 grader.. yiiipii...

Blev iaf väckt på sängen imorse med skönsång och frukost.. så söt jonas är =)
fick en jättefin blommig klänning av honom..
Är ledig resten av veckan nu för jag skrev min tenta i tisdags.. lika skönt det... nu leker livet..
ska bli bättre på att skriva här nu...

Puss&Kram
ps: tack för alla sms och hälsningar på bland annat facebook, ska svara på alla sms när jag skaffat ny mob idag =)
ds.

Så fint och sant!

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar. Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt "ja".

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv. Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv. Småstenarna representerar andra saker som betyder något, som hem, jobb och bil. Sanden representerar allt annat - småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig. Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om "golfbollarna" först - sakerna som verkligen betyder något. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar. Professorn log och sade; -Jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

Om ni undrar..

de senaste bilderna är från samma kväll, om ni undrar, eftersom det är samma klänning, lovar, har inte samma kläder på mig varje dag.. haha

nu är det exakt...

36 h kvar... Hjaaaalp...


Bjuder på en bild!

image250
så kan det gå... när inte haspen är ordentligt på ... (inte för att det har med saken att göra men, haha)

sorry

sorry för dålig uppdatering, men är mitt inne i en tentaperiod och kommer inte bli människa fören efter kl 15 på tisdag... jag lever för tillfället på skolan, var där idag kl 10 och kom hem 23.30.. så som sagt, jag lever i skolböckerna..

so long... håll ut =)

image249

helgen!

Helgen har varit fartfylld, med syster på besök och alkohol i kroppen, mellan tänk på skolan och pluggandes..

vet inte vad jag ska säga, men tack för helgen jossan.

image247
Något stram veronica...

image248
(we are beautiful, no matter what they say).. haha

så roligt...

denna länk hör till mitt gamla liv, fy fasen va jag har haft roligt till den här filmen och speciellt låten, kunde och kan låten helt utantill... måste ses , de flesta känner ju ändå till detta.. men förstå då hur jäkla mycket jag älskade den här filmen och alla, då menar jag ALLA låtarna i denna film,, haha.. minne för livet...


Värsting till syster  <----Tryck på länken brevid här..

tordag snart fredag!

hejhej!
gick till skolan vid 10 idag och kom hen nu, har suttit och pluggat tillsammans med några vänner i klassen, men inte bara pluggat, ätit lunch, middag och lite vasabiärtor med.. hehe, hmm ja, spenderat hela dagen i skolan, "underbart" men de har varit givande, men man är ju inte alltid plika fokuserad tyvärr..
Imorgon ska vi dissikera hjärta och lungor... undrar ja hur det kommer gå, men ska bli intressant. Ska även upp på spinning imorrn kl 06.45... sen kommer min syster vid 14 tiden n¨gon gång... åhh så kul =)

Hmm, jag är inte så mycket vid datorn nu så därför den sega uppdfateringen, hoppas jag vaknar till liv igen efter tentan, och helst innan min födelsedag =)

Kram på er alla kära vänner!

image246
jag och syrran (något suddig bild men ändå) =)

Vår i Norrköping..

även om det inte är lika varmt som det varit tidigare, så är det ändå vår, syrenerna doftar ljuvligt och färgerna är gudomliga.. nu kommer några vårbilder som är tagna med jennys kamera!



image244
image245

Den här sista bilden är, Emelie, jag, Jenny och Anna! (nu har ni lite ansikten på alla namn som jag pratar om).

tack och hej!

tack!

Tack tessan, såg att du kommenterat =) blev superglad.. saknar ihjäl mig efter dig med.. hihi.. PUSS

måndag idag igår igen..

hmm, har försökt att skriva här tidigare idag, men bloggsidan hakade upp sig. Riktigt störande då jag hade skrivit ganska mycket och försökte hinna kopiera så jag slapp skriva om allt igen, men ickesanicke.. den gubben fungerade inte.

har haft lite abstinens idag, abstinens efter erika andersson, hon är en super mysig tjej som jag egentligehn inte känt allt för länge, runt 2 år ä'r det nu=) men det känns som jag känt henne hela mitt liv, rätt sjukt hur det där går till egentligen, saknar iaf ihjäl mig efter henne.. erika (där är hennes blogg).

Har varit i skolan idag, sedan bara pluggat, hmm hann iofs med att springa en runda med, så skönt att släppa alla tankar för ett ögonblick och bara fokusera på att orka ta sig fram..

Sprang förbi emelie på hemvägen och fick mig en kopp teá, passade fint det. har nu sett en film med Jonas, mycket bra!

Imorgon har vi färdighetsträning på personlighygien och matning, detta går till så att 2 av mina klasskamrater i min basgrupp, ska tvätta mig i ansiktet och under armarna, borsta mina tänder osv, för att man ska få en ökad förståelse för hur det känns för patienterna man ska ta hand om senare. Ganska bra, men det känns lite obehagligt nu såhär i förhand. man ska även prova på att mata varandra, man ska agera olika karaktärer, alltå exempel på det är att man inte kan röra sig, enbart att gapa, en person som är blind, (då får man alltså blunda), döv osv (döv går väl då till så att man får vara tyst och knacka patienten/klasskamraten på axeln) så att de förstår när maten kommer osv. Vi ska ha med oss olika sorters mat, flytande, varm och kall mat, även något tuggmotstånd så som smörgås ex.
Kan nog bli roligt, eller roligt och roligt, mera lärorikt.

snart är det tenta.. bara 2 veckor kvar.. panik... usch, försöker plugga helatiden iaf, hoppas att det går vägen.

På fredag kommer min syster hit, ska bli så himla kul, tack josefine för att du kommer, jag behöver dig.

*Sänder en extra tanke åt en mycket kär vän, jag skulle vilja vara hemma nu och krama om dig. Love you, finns här för dig!*

Godnatt!

image239


Sunday

hej hej!
Lördag: igår var jag som sagt ute och åt med några klasskompisar, (bakiskäk) men jag mådde inte alls dåöigt igår faktiskt, var mest lite trött. Ja, sen slutade det med att vi skulle kanske gå ut iaf, men börja hemma hos mig och lira lite spel och charader.. vilket slutade med det också. Vi åt godis och drack läsk+massa popcorn.. var på G där ett tag, men det blidde inget av det. Men Det roliga med hela kvällen var att jonas var ute, sen ringde han mig och jag lurade honom att vi var ute på Palace (ett danshak) och att det hade kostat mig 200kr och att en cider kostade 80 kr för att en kändis var på plats (ginuwine, sa jag att det var, han var ju i norrköping för kanske 2 veckor sen) haha.. men han gick på det, och hade ingen aning, senare när jenny och emelie, anna och seema vandrat hem så stöter jenny på jonas (han hade varit på mcdonalds och införskaffat sig cheesburgare) Hur som helst så är jonas fortfarande misstänksam om att jag fortfarande ljugit för honom, men jenny berättar då för honom att hon hade tänkt att gå in på palace men att de kostade så jäjkla mycket så att hon struntade i det. Nu är han helt lurad alltså. Väl hemma  hör jag hur nycklarna börjar rassla i låset, och stälöler mig precis vid dörren.. jonas öppnar och kastar sig 1 m bak... han stod sedan helt stilla och glodde på mig, han var i chocktillstånd.. fan va dåligt samvete jag fick, ochg jonas upplevde det ganska roligt när han väl smält det hela förloppet..

Hur som helst...

Söndag: har enbart pluggat hela dagen, gick sedan vid 18 ut och sprang och sen mötte jag upp jenny och emelie för att sedan gå vidare till hemköp och köpa middag hemma hos Anna.. mysig kväll med program på kanal 5, underhållande men pinsamt..

Hej på er!

några old-pics

bilder jag lovade att lägga in..
När vi var ute tidigt i ottan för att se delfiner!
image234
Jag i thailand i den gröna bikinin vid ett litet vattenfall.
image235
På en retaurang i Thailand (någon tjej från canada).
image236
orm-fantast
image237
Tycker egentligen inte om fötter, men när de är bruna är de lite finare, av någon anledning valde jag att ta kort på dem också.. haha!
image238

igår&idag

hade riktigt mysigt igår, jag var grillmästaren (tror jag tagit över min pappas roll) fick grilla den jävla flintasteken på typ5 olika grillar för att den skulle bli genomgrillad, och de tog tid, typ över 1 h.. jävla irri, speciellt när man är hungrig som en varg.
var iaf riktigt trevlig, vi lirade även fotboll, det var hur kul som helst till emelie fick en boll rätt upp i ansiktet och fick en blåklocka i ögat, hon kan knappt öppna ögat idag. Hur som helst så slutade kvällen på otten här i stan, ett uteplace som man kan skaka rumpa på.. kom hem vid kvar över 3..
idag har vi bakisätit och bara njutit utav värmen-... vi ska även spela spel eller något dyligt ikväll..

ha en bra kväll!
två bilder från igår:

image232
image233

sommar?

det är så himla fint väder så man blir så glad, men samtidigt svettig, jäklar va varmt det är alltså =)
Har precis varit på hemköp och köpt flintastek tillsammans med emelie och jenny, den kostade endast 29,90kr/kg helt sjukt, fick inte ens betala 10 kr vardera.. Vi ska nämligen grilla på en jättestor gräsplan, eller vad man ska beskriva det som, haha en park kanske man säger.. Så mysigt..

Var på box igår, med anna.. skit, de är typ anträngande att sitta och skriva här.. riktigt ont i armarna...

Hittade lite gamla bilder igår, som får mig att sakna gamla tider.. men samtidigt skönt att man kommit länge i livet.. hmm hur man nu ska beskriva det.. jag skulle inte vilja vara liten igen, för då måste man gå igenom allt man redan gjort.. samtidigt som det var mysigt att vara liten.. men man kanske inte var lika bra på atgt uppskatta det då, eftersom man inte visste något annat..

jaja, hur som helst är inte dessa bilder så gamla, men de är från ht 2005 när jag var i thailand och på bali med therese..

hmm nu fungerade det inte att lägga in bilder så nu kommer de senare då.. ha en trevlig kväll iaf,,

Kramar

Måleri

Var ju på konstutställning förre helgen.. med mamma, jonas, och jossan..
Jonas & jag fick mer smak och jonas skulle måla av min syster.. haha han är inte nöjd med bilden,, och jag tyckte den var fin men inte tillräcklig, så jag fixade lite med ögon bla.. (vilket jonas inte fann som den minsta förbättring, snarare tvärt om).. haha

Här är målningen...
image231

Slitna

Jag och jonas slitna efter fotboll och pyramidbyggande

image229
image230

såhär kul hade jag förra helgen...

image224
image225
image226
image227
image228

hej

godnatt folket.. hmm.. jag är så stressad så blir ingen bra uppdatering idag,..mer imorrn.. har varit uppe sedan kl 6 så nu är jag slut..  nästa helg kommer världens finaste tjej, världens finaste syster till mig.. hon är den jag älskar mest av alla.. alltså jag vet, jonas är fin, men jossan har jag växt upp med.. hon är den som har mitt hjärta mest av alla(kanske låtet konstigt/fjantigt) det är sant...

min bästa vän och själsfrände, dna, gen-vän, THATS MY SISTER!image223

ps, älskar såklart mina bröder med, men de är ju brorsor inte systrar :) ds.

tjo

hmm, det här med dålig uppdatering håller tydligen i sig.. har varit i skolan idag och haft färdighetsträning (förflyttningsteknik) med sjukgymnaster.. de har lärt oss olika metoder att förlytta människor på ett händigt sätt utan att behöva anstränga sig själv allt för mycket, beroende på om patienten är tung eller ej..
rätt intressant.. imorrn (eller idag) är det skola mellan 9-16 men jag ska upp redan kl 06.00, ska träffa anna för att gå på morgonspinning och sedan bli serverad frukost gratis.. härliga tider (med gratis frulle iaf).. var ute på en lång joggingrunda idag igen... fåt lite abstinens när jag bara sitter hemma framför tv:n och häckar.. (när jag egentligen vet att jag borde plugga dessutom) då passar de bra att ta sig ut, iaf för mig..

Längtar något fruktansvärt efter sommaren nu.... eller snarare att få vara ledig från studier ett tag (vet att de är första terminen men det har varit en rätt tung termin) men utan studier över sommaren blir jag enbart om jag klarar tentan nu i slutet av maj.. herre, men det ska fanimej gå vägen.. fåriaf ha den inställningen... går de inte så gör de väl inte det, men inget jag vill tänka på nu...

Vet att de är lite boooring att läsa en blogg utan bilder, de är iaf en av de saker som lockar mig till att läsa andras bloggar, men har ju ingen bra kamera för tillfället, eller om man iaf hade en bra kameramob, eller om man iaf hade pengar på mob.. haha.. många beskymmer.. (i-landsproblem). Ja, min ekonomi är inte den bästa just nu, tur att man snart fyller år.. kul att man får så himla mycket pengar nu i maj.. *ironi*.. mindre bidrag/lån i maj.. fuckingirri.. men som sagt bor jag ju inte på gatan, och jag har mat så jag blir mätt och belåten.. om de krisar kan man alltid köra nudlar under en viss tid... (men man är ju en liten gormé) jag vill äta vad jag känner för, inte vad jag måste för min ekonomis skull... borde ha lite jonastänk i min skalle... men men... hmm.. jag längtar till augusti, då man får en fet lön+lån+bidrag.. haha.. jaja..

Godnatt folket!

image222

Tuffa tider, för en del...

Hej!
Har varit i skolan idag på förmiddagen, sedan gick jag hem för att skriva klart min näringsrapport, som ska vara inlämnad idag. Skickade in den för någon timma sen, gick sedan ut och sprang en lång sväng, behövde rensa skallen lite plus dra in dofter från de blommande träden och lyssna på fåglarna som kvittrar..

Annars är det rätt tuffa tider nu snart framöver, har nämligen tenta om ca 3,5 vecka.. och det är så otroligt mycket man ska kunna, kommer leva i mina böcker snart.

Ser fram emot helgen den 16-17 maj, för då kanske min syster kommer på besök.. längtar redan, det är förmodligenm brännboll och grejer planerat inm den helgen med, hoppas det blir fint väder bara..

nej nu ska jag fortsätta kolla på talang 2008 och bli lite mer förbannad..haha

kass

har varit kass på att uppdatera bloggen nu när jag varit hemma... är iaf tillbaka i norrköping nu..

Vill gratulera Isabel som blivit mamma... =)

Ja har hafr det riktigt mysigt hemma iaf.

Torsdag, spelade fotboll med några kompisar sen på kvällen blev det grillning och lite öldrickande..
Fredag´, var på fotbollsträning med rånäsdamerna (de vann för övrigt matchen idag, con grattu). Åt sedan middag med mor&far, sen drog vi hem till Cattas nya lya där det blev en liten festtillställning, mys..
Lördag, bakis och jäklig bjöd mamma med oss (mig, jonas och Jossan) till Rånäs Slott på afternoonTeá, riktigt mysigt var det, sedan gick vi på konstutställning.. även det var trevligt. Avslutade kvällen hemma hos Yolle med film och snacks.. (proppmätt).
Söndag, började dagen med en joggingtur, sedan bar det av hem till Norrköping för mig och Jonas, mötte upp jenny och cucci lue(hund, om hennes namn nu stavas så) på t-centralen, vi beställde sedan hem mat och satte oss framför tv:n här hemma.. fan vad hunden hade dålig andedräkt idag, men söt är hon. Sen har jag skrvit på en äcklig näringsrapport, som i princip är klar nu, ska vara inne imorrn eller idag kl 23.59...

Nu ska jag sova.. uppdaterar mer flitigt nu i veckan, med lite bilder bla...
Kram
image221

1 maj!

Hejhej! Hade en riktigt trevlig kväll igår.. idag åker jag hem till mor & far med Jonas... ska bli roligt!

Ska nu packa lite grejer.. åker hem med Linnéa och Daniel, skönt att få åka bil..

Hej hej!

image220

RSS 2.0